Zo ziet het stadhuis Den Haag eruit na een Mondriaan-metamorfose

vrijdag 3 februari 2017
timer 1 min
Op de gevel van het stadhuis van Den Haag prijkt sinds donderdag een levensgroot schilderij van de schilder Piet Mondriaan. De kenmerkende rode, gele en blauwe zijn door kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart van Studio VZ aangebracht op het ‘ijspaleis’, zoals het Haagse stadhuis in de volksmond ook wel genoemd wordt.

Met het kunstwerk luidt Den Haag het landelijke Mondriaanjaar in. Het Mondriaanjaar is onderdeel van de viering van het 100-jarige bestaan van de Nederlandse kunstbeweging De Stijl, waarbij Mondriaan zich ook aansloot. Het blijft niet bij het stadhuis. Ook de Hofvijver, de Pathébioscoop op het Spui, het Bilderberghotel in Scheveningen en het gebouw van de BNG-bank worden binnenkort in Mondriaan-sferen gebracht met gekleurde folie.

Tentoonstelling

Verder opent koning Willem-Alexander volgende week zaterdag de tentoonstelling ‘Piet Mondriaan en Bart van der Leck – de uitvinding van een nieuwe kunst’ in het Gemeentemuseum Den Haag. Het museum heeft de grootste Mondriaancollectie ter wereld.