Nieuws

Illegale truckparkeerplaats in weiland levert boetes op

Tijdens de kerstperiode in 2015 ging het beeld van 200 geparkeerde vrachtauto’s in een weiland in het Belgische Opglabbeek de wereld over. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft nu geldboetes uitgedeeld voor de illegale vrachtwagenparkeerplaats.

Zowel de landbouwer die zijn grond beschikbaar stelde, als de eigenaar van een transportfirma uit Opglabbeek hebben een boete van drieduizend euro gekregen. Een Hongaars transportbedrijf zocht een plaats om de vrachtwagens die in België rondreden te parkeren tijdens de kerstperiode. De chauffeurs konden zo kerst in eigen land vieren.

Geen milieuvergunning

Maar de parking was illegaal, zo oordeelde de rechtbank. Zowel de landbouwer als het transportbedrijf uit Opglabbeek hadden geen milieuvergunning aangevraagd voor de tijdelijke parkeerplaats. Daarnaast werd er geen minnelijke schikking betaald. De landbouwers kreeg 3.460 euro voor de huur. Het transportbedrijf uit Opglabbeek stuurde een factuur van 37.268 euro voor de tijdelijke parkeerplaats naar de Hongaarse transportfirma. Naast de drieduizend euro boete, moeten beide bedrijven ook de helft van de winst inleveren.

Een jaar later stonden de trucks opgesteld in een weiland in Eersel. Het Eindhovens Dagblad maakte er een korte impressie over.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel