Nieuws

Frans stadje Vannes heeft grootste inclusieve speeltuin

In december 2019 had de Franse stad Vannes een klein feestje te vieren. Daar werd namelijk de grootste inclusieve speeltuin ter wereld geopend. Proludic heeft de speeltuin ontworpen, gebouwd en aangelegd.

De speeltoestellen beantwoorden aan de behoeften van elke handicap, of die nu motorisch, auditief, visueel, cognitief of verstandelijk is. De speeltuin beschikt bijvoorbeeld over schommels zonder overstap, multiactiviteitsstructuren met toegangshellingen, brede platforms en speelpanelen ter hoogte van de grond. 


De speelruimtes worden doorkruist door een zintuigenpad, gemaakt van verschillende materialen zoals kunstgras, kiezelstenen, Japanse treden van houtblokken, geborsteld beton en kasseien. Het zintuigenpad versterkt het ludieke aspect van de speeltuin, zet kinderen aan tot nieuwe ontdekkingen en zorgt voor talrijke prikkels bij slechtziende kinderen.

Trots

“We zijn er erg trots op dat we door de stad Vannes zijn uitgekozen om de speeltuin aan ‘l’étang de Tohannic’ te bouwen”, vertelt Denis Le Poupon, CEO en oprichter van Proludic.“Bij Proludic is inclusie een fundamenteel onderdeel van onze filosofie, omdat we ervan overtuigd zijn dat alle kinderen de kans moeten krijgen om te spelen en toegang moeten hebben tot dezelfde speeltoestellen.”


Lees meer over de speeltuin >>Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel