Nieuws

Met dit bordspel leert u wat de nieuwe Omgevingswet betekent voor uw gemeente

Het is de bedoeling dat per 2019 de nieuwe Omgevingswet in werking treedt. Maar wat is de impact van de nieuwe Omgevingswet op uw gemeente of organisatie? Dat kunt u ervaren via het bordspel ‘Omgevingswet’, dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitbracht.

In de nieuwe Omgevingswet bundelt de overheid regels omtrent ruimtelijke projecten. Dat moet omgevingsrecht vereenvoudigen. Maar wat betekent dat voor uw organisatie of gemeente in het invoeringsjaar van de Omgevingswet? En hoe ziet het er in de vijf jaren daarna uit?

 

Via dit bordspel krijgt u een beeld van de ambitie en veranderstrategie van uw organisatie of gemeente. Het spel bevordert de dialoog over de Omgevingswet en helpt discussie over de veranderopgave op gang te brengen tussen verschillende functiegroepen. Daarnaast leren de spelers gelijk meer over de Omgevingswet en de implicaties ervan.

Downloaden en printen

Het bordspel is in A2 en in A4-formaat af te drukken. Het bevat spelkaarten en een beknopte handleiding, die u apart kunt downloaden en printen. Alle documenten zijn hier te vinden.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel