Nieuws

Lift verbindt Waalkade en Valkhof Nijmegen

Nijmegenaren die in een rolstoel of scootmobiel zitten kunnen sinds kort gebruik maken van een nieuwe lift die de Waalkade en het Valkhofpark verbidt. Tevens zijn de Veerpoorttrappen aangepast zodat die prettiger zijn om over te lopen. De aanpassingen zijn onderdeel van de aanpak van de oostelijke Waalkade in Nijmegen.

Naast de lift en de trappen is ook de Lindenberghaven heringericht en is De Bastei gebouwd.

 

De lift is openbaar 24 uur per dag te gebruiken en tevens geschikt voor mensen in een scootmobiel. Er wordt een hoogte van meer dan 10 meter overbrugd. De Veerpoorttrappen hebben nieuwe treden gekregen en tussenplateaus. Bovenop de lift komt nog een boom en op de balkons van de Veerpoorttrappen wordt nog groen aangeplant. Zo ontstaat een aantrekkelijke groene verbinding tussen de Waalkade met het Valkhofkwartier.
 

Kade en haven

Deze week wordt ook de laatste hand gelegd aan de kade bij de Lindenberghaven. Aan de kade is een vaste vlonder bevestigd die toegankelijk is voor wandelaars. De parkeerplaatsen zijn in de lengte gelegd waardoor er meer ruimte is ontstaan. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt de haven zelf verbouwd zodat er meer historische schepen kunnen aanleggen. De bestaande steiger wordt verplaatst en er wordt een tweede steiger gebouwd. In het voorjaar worden bij de Lindenberghaven nog bomen geplant en nieuwe verlichting geplaatst.

Deel dit artikel