Nieuws

Hoog serviceniveau voor Leidsenhage

Unibail-Rodamco is voornemens een tweelaagse ondergrondse parkeergarage te bouwen met bijna 1.300 parkeerplaatsen in Leidsenhage. “Het voornaamste doel is een hoger serviceniveau voor de toekomstige bezoekers – ook als het gaat om parkeren en parkeerservice”, vertelt Teun Koek, projectleider van Unibail-Rodamco.

Hoog serviceniveau in garage

Leidsenhage streeft een hoog serviceniveau van vier sterren na, waar 4.000 gratis parkeerplaatsen onderdeel van zijn. De geplande parkeergarage met 1.300 plaatsen zal worden voorzien van vrije plek-navigatie, extra grote familieparkeerplekken en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook komt er een carwash met luchtpompen voor auto- en motorbanden. Bijkomend voordeel van ondergronds parkeren is dat bezoekers altijd regenvrij de winkels, bioscoop en horeca kunnen bereiken. 


Kwaliteitsverbetering uitstraling

De plannen zullen voor een enorme kwaliteitsverbetering in de uitstraling van het nieuwe, overdekte winkelcentrum zorgen. Enkele eerder geplande meerlaagse parkeergarages kunnen daardoor vervallen. Unibail is bereid deze extra investering te doen na uitvoerig overleg met de omwonenden. De gemeente is blij met dit besluit. “Unibail-Rodamco laat met deze keuze zien dat ze staat voor kwaliteit en oog heeft voor de belangen van omwonenden”, aldus wethouder Nadine Stemerdink.


Vertrouwen in finale goedkeuring

“De realisatie van de tweelaagse ondergrondse garage is nog onder voorbehoud. Het vertrouwen in een positieve uitkomst is echter aanwezig”, aldus projectleider Teun Koek. 


Ook andere kwaliteitsverbeteringen

Naast het ondergronds parkeren zet Unibail-Rodamco in op meer kwaliteitsverbeteringen. Zo vindt overleg plaats met de andere eigenaren van Leidsenhage om de uitstraling van de nieuw te bouwen delen en het bestaande winkelcentrum beter op elkaar te laten aansluiten. Die verbetering komt onder andere tot uitdrukking in de plafonds. Eerder in de plannen was sprake van gebruik van de bestaande glaskappen als plafonds, maar nu worden de plafonds op dezelfde wijze uitgevoerd als in de nieuw te bouwen delen. Dit heeft uiteraard een grote impact op de uitstraling.

 

Meer informatie over dit project vindt u op www.leidsenhagevernieuwt.nl

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel