Nieuws

Eerste snellaadstation bij Van der Valk in Duitsland geopend

Fastned opent vandaag een snellaadstation bij Van der Valk Hotel Gladbeck. Dit is het eerste station van Fastned bij een Van der Valk hotel en onderdeel van een samenwerking om meer stations in Duitsland te realiseren.

Bij Fastned kunnen elektrische auto’s supersnel opladen met 100 procent hernieuwbare stroom. Het dak van het station bestaat uit zonnepanelen. Het snellaadstation van Fastned bij Van der Valk in Gladbeck heeft een 50 kW en een 175 kW snellader. Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van duizend snellaadstations te bouwen, waarvan enkele honderden in Duitsland. Momenteel zijn dat er 87.

Meer vraag naar snelladen

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: “We merken dat er steeds meer vraag is naar snelladen onderweg. Er komen steeds meer betaalbare elektrische auto’s met een grotere batterij en meer reikwijdte. Hierdoor wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen en groeit de behoefte aan snelle laadinfrastructuur.” Vincent Van der Valk, Directeur Van der valk Deutschland GmbH: “We zijn erg blij met dit eerste snellaadstation. Met deze laaddiensten van hoge kwaliteit bij onze hotels bieden wij een belangrijke service aan onze klanten.”

Laden en betalen gaat via de Fastned app, door een laadpas voor de lader te houden of volledig automatisch door middel van Autocharge.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel