Nieuws

Extra gratis parkeerplaatsen bij ziekenhuis Terneuzen

Bij het ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen worden het komende jaar 120 extra parkeerplaatsen aangelegd. Het ziekenhuis is één van de weinige in het land zonder parkeerkosten voor bezoekers. Dat blijft ook in de toekomst gewaarborgd.

Het ziekenhuis wil voorkomen dat mensen lang moeten zoeken naar een parkeerplaats. Vooral tijdens spreek- en bezoekuren is het druk. “Dat vinden we natuurlijk geen goede situatie. Als je zenuwachtig bij het ziekenhuis komt voor een afspraak of je voelt je niet lekker, dan moet je niet nog eens zoeken naar een parkeerplaats of ver moeten lopen naar de ingang", aldus woordvoerder René Maas tegen Omroep Zeeland. De komende maanden worden 80 plaatsen gerealiseerd, volgend jaar nog eens 40.

Meer fiets, minder carpoolers

De extra parkeergelegenheid gaat ten koste van een groenstrook naast het ziekenhuis. “Met 120 extra plaatsen komen we een heel eind zijn. Maar over een paar jaar is dat misschien weer te weinig”, zegt Maas. Bij ZorgSaam is men daarom ook op zoek naar andere oplossingen. De hoop is dat de komende jaren meer mensen op de fiets naar het ziekenhuis komen. “We steken in op vitaal en zijn een gezond bedrijf. Als mensen op de fiets komen, scheelt dat weer parkeerplaatsen.” Daarnaast wordt de gratis parkeerplaats gebruikt door carpoolers. “Er staat dan de hele dag een auto van iemand die hier niet moet zijn. Dat willen we voorkomen door blauwe zones in te lassen, zodat je maar twee uur op een plek kunt staan.”

Betaald parkeren vinden ze bij het ziekenhuis absoluut geen optie. Maas: “We hebben al jarenlang gratis parkeren. Dat is ook uniek: een paar ziekenhuizen in het land hebben dat. Het wordt gewaardeerd en willen we graag zo houden.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel