Nieuws

Innovatieve voorbeelden van duurzaamheidsbeleid

Binnen tien jaar de auto overbodig in Helsinki, gebouwen verwarmd door het riool in Parijs en een groene revolutie in Duitsland. Deze en meer voorbeelden vindt u in de publicatie 'Van beleid naar realiteit: internationale voorbeelden van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid' van VNG International.

Veel gemeenten zijn nog zoekende in het vormgeven van hun (duurzaamheids)beleid, vooral nu natuurlijke hulpbronnen steeds schaarser worden. Bovendien steken ontwikkelingen als burgerparticipatie, sociale cohesie en biomaterialen steeds vaker de kop op, gepaard met een steeds beperkter budget. Voldoende keuzes dus, maar welke te maken?
 

In de brochure Van beleid naar realiteit: internationale voorbeelden van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid vindt u voorbeelden van gemeentelijk duurzaamheidsbeleid uit binnen- en buitenland ter ter inspiratie.

Bekijk ook deze 4 innovatieve methodes om de openbare ruimte interactief te maken.
 

Innovatie in Nederland

Ondanks dit zoeken naar de juiste werkwijze zijn er ook in Nederland innovaties gaande die tonen dat het ook anders kan. Zo vinden in gemeente Tiel twee sectoren aansluiting op elkaar door een waterplein, dat wateropvang combineert met een ontmoetingsplaats én speellandschap (lees hierover een uitgebreid artikel in de komende editie van BuitenSpelen).Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel