Nieuws

Onkruid te lijf met schoonmaakazijn

De gemeente Maastricht gaat het onkruid in de stad te lijf met een 'nieuw' middel: schoonmaakazijn. Verantwoordelijk wethouder André Willems (Senioren Partij Maastricht) liet al eerder weten dit middel graag te willen inzetten, maar moest er eerst de regelgeving op naslaan.  

Onkruid te lijf met schoonmaakazijn


Kopje kleiner


Nu het middel geoorloofd blijkt , is het goed denkbaar dat vanaf volgende week de spuitwagens uitrukken om het illegale groen een kopje kleiner te maken. Maar, aldus Willems, niemand hoeft te schrikken, want chemische bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt, zelfs niet nu het onkruid zich door de specifieke weersomstandigheden van de afgelopen weken heer en meester waant. Om de zaak voortvarend te kunnen aanpakken, zijn twee extra ploegen van de MTB in stelling gebracht. In totaal gaat het om zestien mensen. Zij worden ondersteund door nog eens zestien mensen die het werk doen met behoud van hun uitkering.

Veel klachten


In eerste instantie richt de aandacht van de onkruidbestrijders zich op zichtlocaties en invalswegen. Verhardingen komen eerst aan bod, daarna volgen goten en tot slot het gemeentelijk groen. De gemeente ontvangt de laatste tijd vooral veel klachten van bewoners van de Tongerseweg en de wijk Céramique. Deze plekken worden dan ook met voorrang aangepakt.

Bron: Dichtbij.nl

 

 

 

Deel dit artikel