Nieuws

Zwolse gemeenteraad wil beveiligde truckparking

Een meerderheid van de Zwolse gemeenteraad heeft het college van B en W opgeroepen om een onderzoek te starten naar een truckparkeerplaats. In de raadsvergadering van 3 juli werd deze motie aangenomen, waardoor er nu een onderzoek komt naar een geschikte locatie op deze overnachtingsplek te realiseren.

Deze beveiligde overnachtingsplek voor vrachtwagenchauffeurs moet een einde maken aan onveilige situaties voor langparkeerders, die nu noodgedwongen langs de snelweg parkeren of op industrieterreinen. Op zo’n beveiligde parkeerplaats is ruimte voor douches en toiletten, die de vrachtwagenchauffeurs momenteel moeten missen.

Transportsector

Doordat de internationale transport de komende jaren zal groeien, worden in Zwolle ook meer overnachtende vrachtwagenchauffeurs verwacht. "Er is heel wat gaande als het gaat om transportcriminaliteit, in EU-verband liggen er nu subsidiemogelijkheden”, zegt raadslid Jolien Elshof (CU) in dagblad De Stentor.

 

Lees ook: Extra investering in Europese truckparkings

 

Verder laat Elshof aan het dagblad weten dat er nog geen locaties aangewezen zijn voor de vrachtwagenparkeerplek. Maar ze laat wel doorschemeren dat bedrijventerrein Hessenpoort aan de A28 is geschikte plek is.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel