Nieuws

Virtual Reality technologie toont impact infrastructuurprojecten

The Imagineers lanceert een nieuwe combinatie van virtual reality (VR) en innovatieve visualisatietechnologie. Met deze nieuwe technologie kan iedereen de impact van projecten zoals windturbines en hoogspanningsmasten tot in zijn eigen achtertuin visualiseren. The Imagineers is sinds 5 september de nieuwe bedrijfs- en merknaam van VIA Drupsteen. Met de naamsverandering wil het softwarehuis zijn internationale ambities onderstrepen.

De combinatie van foto-realisme, 3D en softwareontwikkeling zorgt dat de visuele impact van projecten op de leefomgeving tot in detail getoond worden. Dit is mogelijk voor elke straat, stad en gebied wereldwijd. Deze combinatie van technologie is uniek in de wereld. Het is volledig online, real-time en ondersteunt overheden en projectontwikkelaars bij effectievere deelname van belanghebbende bij aanpassingen op landschap en leefomgeving.

 

VR-technologie

De VR-technologie van The Imagineers is een combinatie van animaties, photogrammetry, virtual reality, serious gaming en 360 graden-fotografie en -video. De visualisaties zijn online via alle denkbare apparaten (platformonafhankelijk) te maken en te bekijken. “Hierdoor kunnen omwonenden zich veel beter voorstellen hoe grotere infrastructuurprojecten er in de toekomst daadwerkelijk uit gaan zien,” zegt Maarten Drupsteen van The Imagineers.

 

Screenshot Windplanner

 

Investering

Om de groeiambitie van The Imagineers te ondersteunen, wordt er meer dan 1 miljoen euro door Doefonds, NOM en G.J. Smid Fonds en de eigenaars geïnvesteerd in het softwarehuis. “Virtual Reality is een techniek waar wereldwijd enorm in geïnvesteerd wordt. De investering wordt gebruikt om een online product te ontwikkelen waarmee iedereen, all over the world , met één druk op de knop de impact van windturbines op een realistische manier in beeld kan brengen. Wij zijn trots dit initiatief te ondersteunen waarmee de vernieuwingskracht van Noord-Nederland wordt versterkt,” aldus Diederik Jongema, namens Doefonds, NOM en G.J. Smid fonds.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel