Nieuws

Fors minder automobilisten in Brabantse spits

In Brabant rijden per dag zevenduizend auto’s minder in de spits dan drie jaar geleden. Dat blijkt uit de evaluatie van de actie ‘Beter Benutten’. De intensieve samenwerking tussen provincie, rijk en het bedrijfsleven heeft mede voor de daling gezorgd.

De acties die werden ondernomen samen met het bedrijfsleven bleken het beste te werken zo meldt Omroep Brabant. Vooral de actie B-riders stemt tot tevredenheid. Door een bonus stapten veel automobilisten uiteindelijk op de fiets.

Bewustwording werkt

Het aantal files, op de wegen tussen de vijf grote steden, zijn in Brabant met 6,1 procent verminderd. Provincie Brabant zegt dat er bewustwording ontstaat waardoor reizigers en vervoerders beter te overtuigen zijn dat er buiten de spits gereisd moet worden. Inzetten op gedragsverandering en slimme verkeerssystemen is beter dan een strook asfalt zo klinkt het uit het Brabantse. 

Tien procent minder auto's in de file

Beter Benutten’ is een landelijk initiatief in samenwerking met provincies. De landelijke cijfers worden de komende periode verwacht. De landelijke doelstelling is dat er tien procent minder auto’s in de file moeten staan ten opzichte van drie jaar geleden.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel