Nieuws

Tijdelijke trap naar dak Groot Handelsgebouw

De stad Rotterdam krijgt vanaf half mei tot en met half juni een gigantische trap met 180 treden vanaf het Stationsplein naar het dak van het. De steigerinstallatie, naar een idee van architectenbureau MVRDV, refereert aan 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad!

 

De Trap, met een hoogte van 29 meter en 57 meter lang, wordt op 16 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en blijft geopend tot 12 juni, iedere dag van 10.00 tot 22.00 uur.

 

De komst van De Trap past geheel in de Rotterdamse traditie om mijlpalen van de wederopbouw te vieren. Grote manifestaties leveren vaak mooie uitkijkpunten op, zoals de Euromast voor de Floriade in 1960 en de kabelbaan over de Coolsingel voor C70.

 

Het dak van het Groot Handelsgebouw wordt tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad. Daar gaat ook de voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk open voor een gevarieerd aanbod aan films, debatten en voorstellingen. Verder is er een horecagelegenheid en een informatiepunt van de manifestatie Rotterdam viert de stad!

 

Winy Maas: "De Trap moet voor meer leven zorgen op het dak en laat een tweede laag zien in de volgende stap van de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam. Een tweede opbouw. Het zou goed zijn om dit een permanente functie te geven."Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel