Nieuws

250ste Schoolplein14 geopend in Schiedam

Op SBO de Poldervaart in Schiedam is onlangs het 250ste Schoolpein14 geopend. Ter ere van dit memorabele moment kregen alle scholen met dit schoolplein een verrassing in de vorm van een spellenbox.

Vier jaar geleden werd het eerste Schoolplein14 gerealiseerd ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Johan Cruijff. Hiermee stimuleert de Cruyff Foundation kinderen tijdens en na schooltijd samen te spelen, sporten en bewegen. “Wij zijn daarom ontzettend trots op dat wij  in vier jaar tijd 250 scholen hebben kunnen voorzien van een Schoolplein14.  Er zijn echter bijna 7000 basisscholen in Nederland dus er is nog veel te doen. Als het aan de Cruyff Foundation ligt, heeft straks iedere basisschool een Schoolplein14”,  aldus Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation.


Spellenbox

Om de bijzondere mijlpaal van 250 scholen met een Schoolplein14 te vieren, heeft elke school met een Schoolplein14 een spellenbox gekregen. Dit is een houten box die de kinderen mee kunnen nemen naar het Schoolplein14 als zij gaan spelen. In de box zitten allerlei spelkaarten waarop beschreven staat welke spellen er op de coatings gedaan kunnen worden. 

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel