Maximale besparing door ledverlichting voor rangeerterreinen ProRail

woensdag 6 september 2017
timer 1 min
ProRail gaat de verlichtingsinstallaties op haar rangeerterreinen vervangen en verduurzamen. De conventionele verlichting wordt vervangen door ledverlichting en sensoren. Hierdoor kan maximaal worden bespaard op energie- en onderhoudskosten.

Een duurzamer spoornetwerk

 Door vervanging van de verlichting wordt de ecologische voetafdruk van het spoornetwerk kleiner en worden de verlichtingsniveaus verbetert. Daarbij zijn er bewegingssensoren toegepast, waardoor het licht alleen brandt als er iemand langsloopt, bijvoorbeeld als een medewerker een trein wegzet.

Kosteneffectieve  ledoplossing

Prorail maakt hiervoor gebruik van de OMNIstar en de Teceo gamma van Schréder. De OMNIstar is een ledverlichting die special bedoeld is voor voorzieningen die hoge vermogens gebruiken. Denk hierbij aan snelwegen, kruispunten, tolwegen etc. Teceo gamma kan dienen voor het verlichten van straten en wegen door de stad, ongeacht of dit hoofd- of snelwegen zijn. Beide armaturen kennen een laag energieverbruik en hebben maar beperkt onderhoud nodig.

Werk in uitvoering

Klaver Infratechniek B.V. zal de ledverlichting plaatsen op de rangeerterreinen van de stations Arnhem, Heerlen, Hengelo, Onnen en Roosendaal.