Nieuws

Vernieuwde gids Plantentop 500

Boomkwekerij Darthuizer uit Leersum brengt deze maand de vijfde editie van de gids ‘De 500 beste planten voor het functioneel groen’ uit. De laatste editie verscheen in het najaar van 2011. De groengids bevat 286 pagina’s en is speciaal samengesteld voor professionals in het groen maar ook voor gepassioneerde tuiniers. De eerste editie verscheen in 2005 en sindsdien staat de gids ook bekend als het ‘500-boekje’.

De vernieuwde groengids is ingedeeld in de rubrieken heesters, klimplanten, rozen, coniferen en vaste planten. Alle 500 planten zijn geselecteerd op onder meer sierwaarde, mate van onderhoud, ziekteresistentie en vorstbestendigheid. In de Top 500 van planten voor het openbaar groen zijn diverse nieuwe planten opgenomen die een betere resistentie, gezondheid of gebruiksgemak hebben dan soortgenoten. Daarnaast is er deze editie extra aandacht voor vaste planten die onderhoudsextensief zijn.

 

In het boekje lees je per plant de eigenschappen zoals (bloem)kleur, plantdichtheid, winterhardheid en mate van onderhoud. Daardoor is het boekje een goede hulp bij een verantwoorde plantkeuze voor openbaar groen. Van de meeste planten wordt ook een richtprijs gegeven en zijn extra vermeldingen gemaakt wanneer de plant bijvriendelijk en/of geurend is.

Deel dit artikel