Nieuws

Grasblok wint Award

Morssinkhof Groep wint Gouden Decibel Award 2013 voor meest innovatieve product met geluidreducerend grasbetonblok.

Grasblok wint Award

De Morssinkhof Groep, producent van betonnen GWW- en sierbestratingsproducten en leverancier van straatbakstenen en gevelstenen,  heeft de Gouden Decibel Award 2013 gewonnen in de categorie meest innovatieve product/dienst met haar geluidreducerende grasbetonblok type Meander. De Award is door de heer Ed Nijpels (voorzitter van NLIngenieurs) op 5 november in Nieuwegein uitgereikt.

De grasbetonblokken type Meander zijn betonnen verhardingselementen, die bestand zijn tegen hoge verkeersbelasting en voorzien zijn van een meanderend oppervlak. Deze meanderende vorm zorgt ervoor dat de signaleringsfunctie van het grasbeton naar de bestuurder intact blijft, terwijl er een enorme geluidsreductie wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton.

Onderzoek

Onderzoek, uitgevoerd door Universiteit Twente, heeft bewezen dat het grasbetonblok type Meander een duidelijke signaleringsfunctie heeft, terwijl er, bij snelheden van 50 tot 80 km per uur, een geluidsreductie van +/- 13 dB (A) wordt gerealiseerd ten opzichte van traditioneel grasbeton. Dit betekent dus dat voor omwonenden geluidshinder drastisch gereduceerd wordt.

Decibel Awards


De Gouden Decibel Awards zijn een initiatief van Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder in samenwerking met het NAG (Nederlands Akoestisch Genootschap), VVM (netwerk van milieuprofessionals) en NLingenieurs. Met deze awards willen de initiatiefnemers overheden, organisaties, bedrijven en personen in de schijnwerpers zetten, die een bijzonder inspanning hebben geleverd om geluidshinder in Nederland terug te dringen. Met de uitreiking van de awards wil de organisatie meer publiciteit vragen voor het geluidshinderprobleem en het oplossen ervan.

 

 Dit artikel komt uit Bton

Deel dit artikel