Nieuws

Noord-Brabant en Ohio vinden elkaar in smart mobility

De provincie Noord-Brabant gaat samenwerken met de Ohio State University, de stad Columbus en de staat Ohio, op het gebied van ‘Smart en Green Mobility’. De samenwerking is het resultaat van een innovatiemissie, die Nederlandse overheden, kennisinstellingen en marktpartijen momenteel langs Canada en de Verenigde Staten voert.

De intentieverklaring om samen te werken op gebied van smart mobility, werd ondertekend door gedeputeerde van Noord-Brabant Christophe van der Maat, vertegenwoordigers van Amerikaanse en Nederlandse overheden en de universiteit.

 

Concreet zorgt de intentieverklaring ervoor dat ervaringen en informatie van onder andere R&D-projecten, testprojecten en implementatietrajecten intensief met elkaar worden gedeeld. Bovendien wordt uitwisseling van studenten tussen de Ohio State University en TU Eindhoven gestimuleerd en gefaciliteerd.

 

De stad Columbus, hoofdstad van Ohio, won in 2016 de Smart City Challenge, waaraan 78 Amerikaanse steden deelnamen. Columbus speelt een grote rol op het gebied van gedeelde, elektrische, verbonden en autonome voertuigen.

Aanvulling

Deze samenwerking is een aanvulling op de vorig jaar ondertekende samenwerking tussen Ohio en diverse Zuid-Nederlandse partijen, die zich allemaal bezighouden met smart mobility. Zowel de TU Eindhoven, AutomotiveNL als Brainport Development werken samen met Ohio State University en haar partners City of Columbus en Ohio State.

 

Het Partners in Business programma ‘Coast to Coast Smart e-Mobility’ bracht deze partijen in de afgelopen jaren bij elkaar en is verantwoordelijk voor de nu getekende overeenkomst.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel