Nieuws

IGOV-speld voor boegbeeld van het IGOV Arthur Klink

Tijdens het Openbare Verlichting Congres op 15 november in Kasteel de Vanenburg ontving Arthur Klink de IGOV-speld. Johan Jonker (Dordrecht), Kees Opdam (Alkmaar), Geertje Hazeberg (NSVV) en Ron Nadort (Heerhugowaard) verrasten Klink met deze uitreiking. Een zichtbaar ontroerde Klink werd lovend toegesproken.

Enorme inzet

“Arthur verdient dit speldje omdat hij zich dag en nacht inzet voor de OVL. Ook ’s avonds en in de weekenden, op de bank met zijn vrouw, laptop op schoot, beantwoordt hij vragen en werkt hij ideeën uit. En dan belt hij me de volgende morgen vaak even om te sparren”, Aldus Johan Jonker. Kees Opdam die Arthur 22 jaar geleden als OVL-deskundige leerde kennen, noemde Arthur het ‘boegbeeld van het IGOV’.

Meer dan verdiend

Geertje Hazenberg was van mening dat Arthur de IGOV-speld meer dan verdiend heeft. “Het had wat mij betreft een gouden speld mogen zijn. Hij zet zich volledig in met hart en ziel om te komen tot een betere Openbare Verlichting. Dat hij hierbij soms wel eens mensen en instanties voor de voeten loopt, dat is zo, maar dat gebeurt nooit met de intentie om bewust dwars te liggen, maar met het doel om OVL beter op de kaart te zetten. Hij loopt over van de goede ideeën en is zijn tijd meestal ver vooruit, je zou hem een visionair kunnen noemen.”

Dynamiek, daadkracht en oplossingsgerichtheid

Ron Nadort waardeert Arthur bijzonder om zijn dynamiek, daadkracht en oplossingsgerichtheid. “Hij lijkt er altijd en overal te zijn, en dat is niet vanzelfsprekend! Ik hoop dat hij nog jaren in gezondheid het IGOV zal leiden en dat de continuïteit ook door enthousiaste deelnemers, zoals Thomas Wittekamp, geborgd blijft.” 

Deel dit artikel