Nieuws

Duitse verkeersader krijgt rondweg - minder file richting Berlijn

Wie vanuit Nederland wel eens richting Berlijn rijdt, kent ongetwijfeld het Duitse stadje Bad Oeynhausen. Menig automobilist staat wel eens in de file in dit badplaatsje, waar de A30 in uitmondt en men moet afslaan naar de A2. Vanaf 9 december is dat fileleed voorbij: dan gaat de nieuwe rondweg open voor het publiek.

De rondweg verbindt de A2 met de A30 en daarmee verbetert de doorstroming op één van de belangrijkste oost-westverbindingen in Duitsland, schrijft de WDR. De route verbindt België, Nederland en Oost-Europa met elkaar. "Je kunt nu zonder stoplichten van Amsterdam naar Berlijn rijden", zegt Sven Johanning van de wegenbouwdienst tegen de NOS.


Dagelijks rijden zo’n 50.000 voertuigen door de stad, waar de automobilist met 50 km/uur doorheen mag. Vaker staan ze echter stil of rijden ze stapvoets. Inwoners van Bad Oeynhausen lijden al tientallen jaren onder de ‘verkeerslawine’, aldus de WDR. Op de ‘symbolische opening’ op 6 december kwamen dan ook 700 mensen af, om het te vieren.


De plannen voor de rondweg stammen al uit de jaren ’70 en ruim tien jaar geleden ging de eerste schop in de grond. De bouw had eigenlijk in 2016 al klaar moeten zijn, maar dankzij een juridisch conflict met een bouwbedrijf en een tekort aan wegwerkers en grondstoffen in Duitsland, liep dat uit.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel