Nieuws

Nomineer je favoriete project voor Bouwen + Biodiversiteit

Het is nog tot 14 december mogelijk een uitvraag te nomineren voor de prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit. Daarna hebben genomineerde projecten nog een week de tijd om alle informatie aan te leveren. Half januari 2019 maakt de jury de drie geselecteerde uitvragen bekend.

De prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit geeft een podium aan ambitieuze, professionele opdrachtgevers die op vernieuwende en innovatieve wijze natuurinclusief bouwen onderdeel maken van het planproces en zo anderen inspireren.


De organisatoren van de prijsvraag zijn op zoek naar innovatie en ambitieuze voorbeelden van uitvragen waar natuurinclusief bouwen op een slimme en doordachte wijze onderdeel van is. Het gaat om bouwprojecten waarbij op, tegen en/of naast de gebouwen groen wordt toegepast dat bijdraagt aan biodiversiteit én tevens aan een gezonde, aantrekkelijke en toekomstbestendige leefomgeving.


Wilt u heel Nederland inspireren met uw goede voorbeeld? Zend dan uw uitvraag in voor de wedstrijd waarna de jury (bestaande uit Erik Pasveer, bouwmeester Gemeente Den Haag, Fred Wouters, directeur Vogelbescherming Nederland, Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability TU Delft, Jan Fokkema, directeur NEPROM en Lodewijk Hoekstra, oprichter NL Greenlabel) de inzendingen beoordeelt en de drie meest innovatieve en ambitieuze inzendingen selecteert. In het voorjaar van 2019 volgt bekendmaking van de winnende uitvraag tijdens een sprankelende bijeenkomst. De winnaar krijgt een landelijk podium voor zijn initiatief en een mooie, tastbare verrassing.

De prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit is een initiatief van DuurzaamDoor in samenwerking met de Participatietafel Biodiversiteit (Natuurinclusief bouwen).


Bekijk hieronder de oproep van Lodewijk Hoekstra

 

 

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel