Fitness in Erasmuspark Amsterdam

woensdag 7 maart 2012
timer 2 min
Vorige week is stadsdeel Amsterdam West begonnen met het plaatsen van fitnesstoestellen in het Erasmuspark. De toestellen in het Erasmuspark zijn er gekomen dankzij een initiatief van buurtbewoners en een algemene motie namens PvdA, GroenLinks en D'66 vorig jaar.

Fitness in Erasmuspark Amsterdam

 

Sportpoint


De fitnesstoestellen in het Erasmuspark bieden bewoners de kans om nu en in de toekomst op een laagdrempelige manier gebruik te maken van de openbare ruimte. Het Sportpoint is geleverd door Velopa-Omniplay. De fitnesselementen zijn individueel instelbaar en zorgen dat alle spiergroepen getraind kunnen worden. In Amsterdam heeft VelopA-Omniplay inmiddels op meerdere locaties diverse sportlocaties gerealiseerd, zoals het Westerpark, Bijlmerpark, Sarphatipark, Oosterpark en het Sloterpark. Bijgaande foto is in het Sloterpark genomen.

Motie openbare fitnesstoestellen in kleinere speeltuinen


Bij de behandeling van de perspectievennota juni vorig jaar diende PvdA , GroenLinks en D’66 een motie in die het Dagelijks Bestuur opdraagt om kleinere speeltuinen in het stadsdeel te voorzien van openbare fitnesstoestellen.DE partijen zijn blij met de manier waarop het stadsdeel gehoor geeft aan de wensen van haar bewoners en tegelijkertijd uitwerking geeft aan de motie. Deelraadslid Orhan Kayar: “Het is simpel: bewoners in West die willen sporten, moeten dat ook kunnen. Sporten is namelijk leuk en gezond. Daarnaast zorgt het voor ontspanning en brengt het mensen samen. Je bereikt dit alleen als kwaliteit, maar ook bereikbaarheid en toegankelijkheid voorop staan. Daarom hechten wij zoveel waarde aan het stimuleren van sport in de openbare ruimte.”