Nieuws

Student ontwerpt recyclebare schuilruimte voor de fiets

In een wedstrijd om bio-based en circulaire producten te ontwerpen, heeft het ontwerp van een schuilruimte voor fietsen gewonnen. Student Els Esselink van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan Hogeschool Windesheim te Zwolle is de ontwerper. De schuilruimtes worden mogelijk geplaatst langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer.

Het project van de Hogeschool om te ontwerpen op basis van biologisch afbreekbaar materiaal dat gerecycled kan worden, is gestoeld op een initiatief van het expertisecentrum Kunst en Cultuur uit Assen (K&C).


Er werden vier ontwerpen ingestuurd voor deze wedstrijd. Volgens de publieksjury is het ontwerp van de schuilruimte voor fietsen uitnodigend, transparant en goed toegankelijk door de organische vorm.

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Verkeersplanoloog Patricia van Wachtendonk van de Loendersloot Groep is jurylid en vertelt dat er werd beoordeeld op functionaliteit, duurzaamheid, ontwerp, implementeerbaarheid bij een snelle fietsroute en toepasbaarheid in de regio Apeldoorn-Deventer, waarvoor het ontwerp bedoeld is. “Het ontwerp van Els Esselink lijkt ongevoelig voor vandalisme en kan lange tijd zijn uitstraling houden. Ook zijn kapotte onderdelen eenvoudig te vervangen.”

Cleantech Regio

In de Cleantech Regio werken de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst en een duurzame economie en samenleving.

De Cleantech Regio wil de recyclebare schuilruimtes voor de fiets te ontwikkelen en zoekt hiervoor nog producenten. Mogelijk worden er drie of vier schuilruimtes gemaakt. Het streven is dat zij dan in de zomer langs de fietsroute tussen Apeldoorn en Deventer kunnen staan.

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel