Nieuws

Salverdaplein Wageningen vernieuwd

Vernieuwd Salverdaplein in Wageningen Het vernieuwde Salverdaplein is onlangs in gebruik genomen. Tegelijk met de opening wordt het betaald parkeren ingevoerd. Hiermee wordt ingespeeld op de grote behoefte aan parkeerplaatsen voor kort parkeren in het gebied rondom de Markt.

Salverdaplein Wageningen vernieuwd

 

Visueel aangesloten


Het Salverdaplein was duidelijk aan een opknapbeurt toe. Met de herinrichting zijn de Heerenstraat, het Salverdaplein, de Vijzelstraat en Niemeijerstraat visueel op elkaar aangesloten. Door de wegprofielen op elkaar aan te sluiten en de granieten trottoirbanden door te trekken, is er een samenhangend beeld ontstaan.

Wijkgericht werken


Eerder kwam de gemeente zelf met een ontwerp, maar stuitte op veel commentaar uit de buurt. Dit was een signaal voor de gemeente om het anders aan te pakken: met wijkgericht werken. In het kader hiervan is de werkgroep Salverdaplein opgericht, gevormd door de gemeente, bewoners en ondernemers. Samen hebben zij het ontwerp voor het Salverdaplein vormgegeven.

Betaald parkeren


Bij de herinrichting van het Salverdaplein is ook gesproken over de invoering van betaald parkeren. Er is een grote behoefte aan parkeerplaatsen voor kort parkeren in het gebied rondom de Markt. Het Salverdaplein is daarvoor de meest geschikte locatie. Daarom heeft het college onlangs besloten het plein aan te wijzen voor betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders.

Minder plaatsen tijdens winkeltijden


De beschikbaarheid van (betaalde) openbare parkeerplaatsen is hiermee toegenomen. Parkeren wordt zo een stuk makkelijker voor de bezoekers van het stadscentrum. De bewoners met een parkeervergunning kunnen nog steeds gebruik maken van een parkeerplaats op het plein. Wel kan het gebeuren dat er minder plaatsen beschikbaar zijn tijdens de winkeltijden.

Bron: HoogenLaag.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel