Zuiderpark podium voor Frisbee Experience door CityLab010

dinsdag 7 juni 2016
timer 2 min
Op vrijdag 10 juni opent de Zuiderpark Frisbee Experience, een initiatief van CityLab010. Vanaf die dag kan men alle spelvormen van de frisbeesport beoefenen op één vaste locatie in Rotterdam. Bovendien beschikt de stad dan over het nieuwste discgolf parcours van Nederland.

Het speelterrein in het Zuiderpark beslaat onder meer een 12 holes disc golf parcours met een totale lengte van 1.255 meter. Op dit parcours kan zowel recreatief als in competitieverband worden gespeeld. De Frisbee Experience biedt echter ook ruimte voor alle overige disciplines, zoals Freestyle, DDC, individuele onderdelen en Ultimate Frisbee. 


De Frisbee Experience wordt officieel geopend op vrijdag 10 juni om 09:00 uur door kinderen die aan het scholenprogramma frisbeeën hebben deelgenomen. Vanaf zaterdag 11 juni tussen 12:00 - 15:00 uur is het initiatief voor iedereen toegankelijk. Op die dag worden ook clinics, frisbeeshows en demonstraties van vier nationale Ultimate Frisbee jeugdteams gehouden. 
 

CityLab010

Frisbee Experience is een CityLab010 initiatief. Het doel van CityLab010 is initiatieven uit de stad stimuleren door nieuwe vormen van samenwerking tussen initiatiefnemers, gemeente en experts in de stad. Frisbee Experience komt tot stand door Rob mertens en Sander Ladenius, beiden al langer dan 25 jaar actief in de frisbeesport.