Nieuws

Kansen voor de fiets in krimpgebieden

Verschillende regio’s krijgen te maken met krimp. De gevolgen zullen onder meer zijn dat voorzieningen uit dorpscentra wegvallen en bewoners verder moeten reizen om bijvoorbeeld boodschappen te doen, een polikliniek te bezoeken of boeken in te leveren bij de bibliotheek. Welke rol kan de fiets in deze verandering spelen?

Kansen voor de fiets in krimpgebieden

De afstand tot een voorziening zal in de toekomst groter worden als ze uit de kleinere kernen verdwijnen. Wellicht is de elektrische fiets een belangrijke actor omdat de actieradius vergroot wordt. Maar misschien wordt ook de rol van het regionale openbaar vervoer groter. In dat geval is het zinvol na te denken over het vraagstuk welke fietsroutes en fietsparkeervoorzieningen gerealiseerd moeten worden om daadwerkelijk reizigers met de fiets naar het OV te lokken.

Prikkelende stellingen


Op het Nationaal Fietscongres, 27 november a.s. in de Mariënhof te Amersfoort, denkt Cor van der Klaauw van de provincie Groningen iIn een interactieve parallelsessie graag met u na over deze problematiek. Met een aantal prikkelende stellingen gaat Van der Klaauw het gesprek met u aan om te komen tot wellicht vernieuwende inzichten en ideeën.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel