Nieuws

Mingardo inspireert tijdens congres Let's Gro

“Een inspirerend verhaal met een interessante visie”, vat beleidsmedewerker Freek de Bos van de gemeente Groningen de lezing van Giuliano Mingardo samen. Tijdens het congres ‘Let’s Gro’ op 2 november in Groningen deed de parkeerprof zijn visie uit de doeken.

Daarin legde hij uit waarom gratis parkeren niet bestaat en dat de modal split van de bezoeker geen relatie heeft met de omzet van het winkelcentrum. Als de automobilist niet voor parkeren betaalt, dan doet de belastingbetaler dat indirect. En als bijvoorbeeld een groot warenhuis gratis parkeergebied heeft, wordt dat doorberekend in andere tarieven. Maar bij een kleine winkelier werkt dat weer anders.

Mobiliteitsvisie

Omdat de stad Groningen hard groeit, heeft dat nogal wat impact op de openbare ruimte. Daar moet parkeerbeleid op worden aangepast. Om die reden ook schrijft de gemeente Groningen momenteel een nieuwe mobiliteitsvisie. “Daarom was het interessant om Mingardo’s visie ook te horen. Het is nu aan de politiek om te bepalen wat ermee gebeurt.”

 

Lees ook: Video: waarom gratis parkeren geen sociaal parkeerbeleid is

PresentatieMingardo.pdf
beschikbaar voor iedereen
DownloadDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel