Nieuws

Welke rol speelt smart mobility in de wereld van morgen?

Hoe staat het er voor met de markt van smart mobility? En welke kansen biedt het? Op donderdagmiddag 7 februari vertellen experts van onder meer Connekt, Trendsportal, provincie Noord-Holland, Vialis en DAT.Mobility u hierover tijdens een gevarieerd programma op Biind Brainz.

De middag wordt om 12.30 uur afgetrapt met een inleidende keynote van Marije de Vreeze, ITS-manager bij netwerkorganisatie Connekt. Zij zal vertellen over de ontwikkelingen om concrete opgaven met smart mobility op te kunnen lossen. Volgens haar gaan we in 2019 meer innovaties toepassen in de praktijk en kunnen we daarbij leren van buitenlandse voorbeelden.

Learning by doing

In de provincie Noord-Holland wordt al volop geëxperimenteerd in de praktijk. De provincie heeft namelijk een langetermijnkoers tot 2030 en een concrete koers tot en met 2020. Daarover zullen Parvin Hoseini en Chris de Veer, Smart Mobilityadviseur en strategisch beleidsadviseur bij de provincie Noord-Holland, u meer vertellen.

Vervoersarmoede

In het mobiliteitsnetwerk van Noord-Limburg, Trendsportal genaamd, hebben acht Noord-Limburgse gemeenten een gezamenlijke mobiliteitsvisie ontwikkeld. Zij willen smart mobility en MaaS inzetten op vervoersarmoede tegen te gaan. Tom Jacobs van de gemeente Venlo komt tekst en uitleg geven.

Slim verkeersmanagement

Realtime datastromen en de vertalingen daarvan naar kortetermijnbeslissingen spelen een steeds belangrijkere rol in het verkeersmanagement. Luc Wismans van DAT.Mobility zal u meenemen in deze ontwikkelingen en de rol die data daarin speelt.

Data beter benutten

Ronald van Katwijk van Vialis gaat in op de rol die data speelt om het verkeer beter te kunnen regelen. Veel innovaties van Vialis zijn momenteel gericht op het beter benutten van die beschikbare data in de dienstverlening naar de gebruiker toe.

Meer informatie en aanmelden?

Dat en meer leert u op Biind Brainz in Zwolle. Donderdagmiddag 7 februari staat in het teken van smart mobility, maar ook de thema’s klimaatadaptatie, groen, toegankelijke openbare ruimte en smart city.


Bent u geïnteresseerd? Meer informatie vindt u hier. Ook kunt u zich aanmelden via deze link.
Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel