Nieuws

Herontwikkeling Tilburg: gemeente koopt garage voor 8,4 miljoen

Het was een heet hangijzer, maar de kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Tilburg stemde in met de aankoop van parkeergarage Emmapassage van vastgoedinvesteerder Wereldhave. De transactie kost 8,4 miljoen euro. Komende zomer start de verbouw.

De aankoop en verbouw van de garage maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het centrum. Wereldhave zal daarbij investeren in nieuw vastgoed in het centrum, maar wilde voor die tijd de parkeergarage wel verkopen, schrijft Omroep Brabant

Chantabel

Wethouder Erik de Ridder bedong vervolgens het eerste recht tot koop van de garage. Volgens sommige gemeenteraadsleden stelde hij zich daarmee chantabel op. Want als de gemeente de garage niet zou kopen, zou de rest van de investeringen in het centrum niet doorgaan. 

 

Volgens de woordvoerder ligt dat anders. “We hebben de raad de consequenties voorgelegd: als wij de garage niet hadden gekocht, moest Wereldhave op zoek naar een andere koper. En dan konden wij niet gaan verbouwen en loopt de herontwikkeling een jaar vertraging op. Daar kon de raad mee uit de voeten.” Met de aankoop van de garage houdt gemeente Tilburg de regie over wat er in het centrum gebeurt.

Openbare ruimte

In juli moet de garage eigendom van de gemeente zijn, voordat de Tilburgse kermis start. "De Elzaspassage is dan toch gesloten, dus als we dan starten is de inkomstenderving voor ondernemers kleiner  dan wanneer we in een andere periode zouden verbouwen."Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel