Nieuws

Italiaans glasmozaiek voor Beurspassage Amsterdam

De Amsterdamse Beurspassage wordt een groot openbaar museum. Met de realisatie van het kunstwerk Amsterdam Oersoep wordt een ode gebracht aan de Amsterdamse grachten.

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam (bekend van de plafondafbeelding 'Horn of Plenty' in de Markthal Rotterdam) en Hans van Benthem maken een groot kunstwerk voor de passage die het Damrak en de Nieuwendijk verbindt. Een Italiaans glasmozïek van 450 m2 vormt de kroon op het werk.

 

Het kunstwerk krijgt de naam Amsterdam oersoep en is een ode aan de Amsterdamse grachten. Het concept is van kunstadviseur- en producent Mothership. Het plafond wordt gemaakt van een glasmozaïek, met daarin afbeeldingen van het Amsterdamse grachtenwater. De vloer van de passage wordt door een Italiaans familiebedrijf voorzien van terrazzo en de wander van handgemaakte tegels met glas-in-lood-objecten.  Daarnaast zal de passage aangekleed worden met grote kroonluchters, geïnspireerd op fietsonderdelen, en immens grote spiegels gedecoreerd met bladgoud. 


Populaire doorgang 

De Beurspassage verbindt het Damrak met de Nieuwendijk en is een populaire doorgang voor zowel bewoners als bezoekers. De afgelopen jaren zijn in het kader van het project Nowadays de verouderde panden aan de Nieuwendijk en het Damrak naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers getransformeerd. Het opknappen en verfraaien van de Beurspassage vormt het sluitstuk van dit project dat eind 2016 afgerond wordt.

Deel dit artikel