Nieuws

Amsterdam krijgt er een architectonische eyecatcher bij

Binnenkort start de bouw van een van de meest spraakmakende woonprojecten in Amsterdam: Sluishuis. Architectenbureau BIG heeft samen met de architecten van Barcode het ontwerp gecreëerd.

Sluishuis biedt plaats aan circa 442 koop- en huurappartementen. De locatie in het water vormt de schakel tussen het stedelijke havengebied en het historische centrum van Amsterdam. Het woonproject combineert bovendien leefbaarheid met duurzaamheid.

Meer aandacht voor groen

Naast de 442 appartementen wordt ruimte gecreëerd voor een binnenhaven met aanlegsteigers, woonboten en horeca, maar ook groene terrassen en een publieke rondloop op 50 meter hoogte. Hiermee speelt de architect in op de behoefte van de stad voor meer groen en om private en publieke ruimte te koppelen.

Duurzaam

De ontwikkeling van Sluishuis wordt gerealiseerd door VORM en Besix Real Estate Development. Hiermee wordt een ultraduurzaam gebouw neergezet, wat mee beweegt met het klimaat en nieuwe inzichten op het gebied van energievoorziening. Het gebouw kan zichzelf straks voorzien van energie, waardoor bewoners kunnen worden voorzien van warmte en elektriciteit. 

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel