Nieuws

Nationale Buitenlesdag verplaatst naar 22 september

De Nationale Buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, is verplaatst van 7 april naar 22 september. Dit komt door maatregelen die nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De 2800 scholen die zich inmiddels hebben aangemeld voor de Buitenlesdag ontvangen op 8 april een officiële email waarin de nieuwe datum bekend is gemaakt. De aanmelding blijft gewoon geldig. Scholen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen zich inschrijven via www.buitenlesdag.nl


Tot de datum van 22 september kunnen scholen en ouders inspiratie op doen via de site van de Buitenlesdag voor buitenlessen thuis. Hier staan ruim 70 uitgewerkte buitenlessen die grotendeels gratis beschikbaar zijn. Ze helpen scholen bij het samenstellen van een aangepast lesaanbod en ouders bij het in beweging houden van hun kinderen. 


De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie om kinderen onder schooltijd meer te laten bewegen en meer buiten te laten komen. Door buiten les te krijgen, leren kinderen beter en effectiever. Buiten is er voor kinderen volop ruimte om te spelen, te bewegen, te ontdekken en te onderzoeken. Zowel scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal basis- of speciaal voortgezet onderwijs en buitenschoolse opvang kunnen meedoen. 


In BuitenSpelen 03/2019 heeft BuitenSpelen uitgebreid aandacht besteed aan buiten leren. Lees het nummer in onze bibliotheekDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel