Nieuws

Deze internationale alliantie gaat parkeerdata standaardiseren

Drie internationale parkeerinstituten hebben de handen ineen geslagen om samen parkeerdata te standaardiseren. En daarom hebben zij nu The Alliance for Parking Data Standards (APDS) gelanceerd. “Dit is een belangrijk succes voor de parkeerindustrie”, zegt president Laurence Bannerman.

De APDS komt voort uit the International Parking Institute (IPI), the British Parking Assiciation (BPA) en the European Parking Association (EPA). Volgens Bannerman werd tijdens het EPA Congres in Rotterdam, afgelopen september, gesproken om een separate entiteit op te zetten die datastandaarden te promoten, managen en distribueren.

Parkeerdata delen

Via het platform kunnen organisaties wereldwijd parkeerdata met elkaar delen. Er moet een uniforme taal ontwikkeld worden voor data-elementen en definities in parkeren, transport en de mobiliteitssector. Dat moet de integratie en communicatie tussen onder meer parkeerentiteiten, de automotive-industrie, IT-ontwikkelaars, app-bouwers en aandeelhouders versoepelen.

 

De standaard omvat de volle breedte van parkeerdata-elementen, inclusief locatie-informatie en parkeertransacties, prijzen en de bezettingsgraad.

 

De al bestaande standaarden IPIPS {International Parking Industry Payment Standards), ontwikkeld door EPA, en IPI-DataEx (Data Exchange Standards), ontwikkeld door IPI, worden ook geïntegreerd in de Alliantie.

Bestuur

Het bestuur van de APDS zal bestaan uit bestuursleden van de drie ‘founding fathers’. EPA-bestuurslid Nigel Williams wordt voorzitter.

 

Voor meer informatie: www.allianceforparkingdatastandards.org.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel