Nieuws

Speelplaatsen die meegroeien met de wijk

Om speelplaatsen mee te laten groeien met de demografische ontwikkeling van de buurt, is er nu Click & Play. Een geavanceerd kliksysteem en drie verschillende ‘building blocks’. Is de wijk na vijf jaar de speeltoestellen ontgroeid? Vervang ze dan snel en makkelijk met Click & Play-toestellen, zonder daarbij de ondergrond aan te passen.

Waarom u vandaag nog met Click & Play zou starten? Kinderen worden ouder en ontgroeien de vaste speeltoestellen op hun speelplek, waardoor ze zich gaan vervelen. Of de wijk verjongt juist en de kleintjes kunnen niet terecht op de speeltoestellen. In een kort tijdsbestek kan een mooie speelplek veranderen in een hangplek of verpauperde speeltuin.

Met Click & Play worden geplaatste speeltoestellen snel en tegen minimale kosten gewisseld voor nieuwe toestellen. Een voordeel is dat de nieuwe toestellen op de bestaande ondergrond geplaatst kunnen worden. Het Click & Play-concept kan ook op basis van een gebruikersvergoeding worden afgenomen. Zo hoeft er geen grote investering gedaan te worden.

Tweede leven voor gebruikte toestellen

En de gebruikte toestellen? Die krijgen een tweede leven op een andere plek, Click & Play-toestellen zijn volledig herbruikbaar. Wordt de schommel niet meer gebruikt? Dan verplaatsen we deze naar een andere locatie. Op de vrijgekomen plek plaatsen we dan, in samenspraak met de bewoners, een ander speeltoestel.


Met Click & Play is een speelplek flexibel, kan de buurt mee participeren, worden kosten bespaard en werkt u mee aan een circulaire economie. Meer weten? Bezoek IJslander tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel