Nieuws

Klimaatneutrale Lichtmasten

Sapa plaatst 25.000ste Klimaatneutrale Lichtmast Sapa Pole Products plaatste onlangs de 25.000ste klimaatneutrale lichtmast, welke te zien zal zijn op de Light & Building beurs in Frankfurt. In maart 2007 plaatste Sapa Pole Products, in samenwerking met de overheidscampagne HIER, de eerste klimaatneutrale lichtmast in Nederland.

Klimaatneutrale Lichtmasten


HIER


Sapa Pole Products was als eerste fabrikant in Europa in staat om klimaatneutrale lichtmasten te leveren. De klimaatneutrale lichtmasten zijn tot stand gekomen in samenwerking met de HIER campagne. De hiervoor benodigde LCA scan (Levens Cyclus Analyse) is uitgevoerd en gecertificeerd door Ecofys in 2006.

100% recyclebaar


Na de plaatsing van de eerste klimaatneutrale lichtmast in 2007 heeft de Nederlandse overheid zijn doelstellingen met betrekking tot duurzaam inkopen aangescherpt. De klimaatneutrale lichtmast past goed in een milieubewust beleid. Daarbij is de fabrikant constant bezig met het verbeteren van de productieprocessen. Inmiddels bestaan de aluminium masten uit minimaal 95% gerecycled materiaal uit eigen gieterij en zijn de masten 100% recyclebaar. Daarnaast zijn de masten, door een slim mastverstevigingsprofiel, tot 20% lichter dan voorheen.

Compensatie


Voor de compensatie van resterende broeikasgassen tijdens het productieproces, is een innovatief compostproject van Climate Neutral Group in Egypte gekozen. Middels dit project wordt organisch afval verzameld en op een milieuvriendelijke manier verwerkt waardoor de uitstoot van het broeikasgas methaan wordt voorkomen. Daarnaast draagt dit project bij aan lokale werkgelegenheid, scholen en medische voorzieningen.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel