Nieuws

Vlaanderen wil dat arts 'fout' mag parkeren

In Vlaanderen ligt een wetsvoorstel op tafel dat moet toelaten dat artsen overal vrij mogen parkeren, op voorwaarde dat ze het verkeer niet hinderen en geen gevaar vormen voor andere weggebruikers.

Huisartsen op huisbezoek hebben het vooral in steden vaak moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Ze kunnen op zoek gaan naar een plaats waar parkeren toegestaan is, met het risico dat ze veel tijd verliezen en minder beschikbaar zijn voor hun patiënten, of ze kunnen een overtreding begaan.

 

Sommige lokale politiekorpsen knijpen al eens een oogje toe, maar elders worden ze zonder pardon op de bon geslingerd, meldt De Standaard. 'Het leidt tot bizarre toestanden waarbij dokters in het kader van een gerechtelijk onderzoek zo snel mogelijk een overlijden moeten vaststellen, maar door de aanwezige politie bekeurd worden', zegt Maaike Van Overloop van de Vlaamse huisartsenvereniging Domus medica. Ze spreekt over een 'groot probleem'. 


Iedere gemeente eigen regels

Sommige gemeenten hebben een specifieke regeling uitgewerkt voor (huis)artsen, maar anderen dan weer niet. Wie in verschillende gemeenten actief is, moet een hele verzameling parkeerkaarten hebben, wat omslachtig is.

 

Vandaar dat nu wetsvoorstel is gemaakt dat artsen of verpleegkundigen simpelweg toelaat om fout te parkeren, op voorwaarde dat ze het verkeer niet hinderen en geen gevaar vormen voor andere weggebruikers. De auto moet ook voorzien zijn van een speciaal kenteken om misbruik tegen te gaan.

 

Bron: De Standaard.be Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel