Nieuws

Helft automobilisten ervaart agressie in het verkeer

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten (48%) ondervindt agressie in het verkeer. 16% van deze automobilisten nam zelf maatregelen. Een klein deel (2%) rijdt met een wapen aan boord. Dat blijkt uit de 16e editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mediabedrijf YPCA in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio.

80% gebaart agressief

In het onderzoek geven automobilisten aan dat de agressie in het verkeer vooral tot uitdrukking komt in de vorm van gebaren (80%), claxonneren (40%) of schelden (36%). 1 op 5 automobilisten noemt een achtervolging (20%). Ook spugen (4%) en lijfelijk geweld (3%) komen voor.


Gewapend tegen agressie in het verkeer

Een meerderheid (44%) van de automobilisten vindt het ‘te gek voor woorden’ om zich tegen agressie in het verkeer te wapenen. 29% van de respondenten vermijdt agressie in het verkeer bewust. 15% van de automobilisten geeft aan wel degelijk maatregelen te nemen. 12% van de respondenten doet de portierduren altijd op slot, 3% neemt maatregelen maar zegt niet welke, en 2% van de ondervraagden heeft een wapen in de auto.


Bron: pers.allsecur.nl Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel