Nieuws

Ventilatoren van dak parkeergarage 's-Gravenzande verplaatst

De ventilatoren op het dak van een parkeergarage van een winkelcentrum in ’s-Gravenzande worden binnen nu en een maand verplaatst. Dat zei wethouder Theo Duijvesteijn woensdag 7 juni tijdens een commissievergadering.

De ventilatoren waren geplaatst om in noodgevallen te draaien, maar sloegen twee weken geleden door onbekende reden aan. Daardoor werden omwonenden, vlakbij het winkelcentrum, van hun dakterras geblazen. Ontwikkelaar BPD heeft de bewoners inmiddels excuses aangeboden. Volgens wethouder Duijvestijn werkt BPD aan een oplossing, die hij binnen een maand verwacht. De gemeente vraagt nu een vergunning aan om de ventilatoren te kunnen verwijderen.

Onduidelijkheid

Ook geeft de wethouder aan, in reactie op Peter Duijsens van Westland Verstandig, verbaasd te zijn dat de ventilatoren op deze plek van het dak zijn geplaatst: op de bouwtekeningen zouden slechts ‘contouren en cilinders’ zichtbaar zijn geweest en zou het onduidelijk zijn dat het om ventilatoren ging. De apparaten zouden volgens de wethouder bovendien op een andere plek komen dan waar ze nu in werkelijkheid staan.

Snelle actie

Remmert Keizer van Gemeente Belang Westland stelde voor om BPD, vooruitlopend op de vergunningverstrekking, actie te laten ondernemen. "Anders hebben de bewoners alsnog een probleem op zomerse dagen." Maar de wethouder wil eerst een vergunning zien en dan tot een oplossing komen. "Dat is de normale procedure", laat woordvoerder Joris Hoff weten.

 

In de zomervakantie zijn de bewoners verzekerd van hun rust, verzekerde de wethouder.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel