Nieuws

De Bilt maakt werk van spelen en bewegen

De gemeente De Bilt gaat spelen en bewegen aantrekkelijker maken voor jong en oud. De gemeenteraad heeft het nieuwe beleid voor buitenspelen vastgesteld.

De gemeente vindt het belangrijk dat jong en oud zoveel mogelijk bewegen en buiten kunnen zijn. “Speelplekken moeten daaraan bijdragen, maar doen dat nu lang niet altijd”, zo klinkt het. Bovendien zijn de wensen en behoeften ten aanzien van speelplekken de afgelopen jaren veranderd. 

Samen met inwoners

Het beleid over buitenspelen is vernieuwd zodat het voldoet aan de hedendaagse wensen en behoeften voor spelen en bewegen voor jong en oud. Dat is samen met kinderen, ouders, scholen, ouderen en natuur- en gezondheidsorganisaties gedaan, onder andere door middel van een online enquête, interviews en bijeenkomsten. Verantwoordelijk wethouder Anne Brommersma zegt over het nieuwe beleid: “We hebben een ambitie over spelen en bewegen; spelen in de gemeente De Bilt kan op een centrale speelplek in de kern of op een van de vele natuurspeelplekken in de wijk. De speelmogelijkheden, de inrichting en de sfeer van een speelplek verschillen per plek. Maar de speelplekken hebben ook iets met elkaar gemeen: ze zijn er voor jong én oud en bieden volop gelegenheid om te spelen, bewegen, ontspannen en te ontmoeten. Bovendien zijn realisatie en onderhoud van iedere speelplek het resultaat van de inbreng en inzet van zowel gemeente als inwoners.”

Om tot een succesvolle uitvoering van het nieuwe beleid over buitenspelen te komen, betrekt de gemeente De Bilt kinderen, ouders, scholen, ouderen, natuur- en gezondheidsorganisaties.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel