Nieuws

Onderzoeksrapport economische vitaliteit centrumgebieden

Vers van de pers: het onderzoeksrapport naar de economische vitaliteit van de honderd grootste centrumgebieden van Nederland.

Adviesbureau Goudappel Coffeng bracht van 100 kernwinkelgebieden sterkten en zwakten in beeld. Deze vitaliteitsbenchmark wil gemeenten en ondernemers handvatten bieden in hun strijd om de consument. Elk centrumgebied kreeg een vitaliteitsprofiel op basis van vier dimensies: voorzieningenaanbod, demografie, ruimtelijke kwaliteit en bereikbaarheid. Want een centrum in conditie houden is teamwork.


Toelichting tijdens Parkeren:broodnodig?!

Tijdens het Jaarcongres Parkeren:broodnodig?! op 19 maart aanstaande geeft Jeroen Roelands een toelichting. Hij neemt u mee naar groene én rode huisjes; verspreid op een kaart van Nederland. Groen is vitaal, rood kent de nodige uitdagingen.
“Ik zeg niet dat deze benchmark de waarheid is, maar het geeft zeker een goed beeld van de vitaliteit van de diverse centra”, vertelt Roelands enthousiast. “Als je achter de cijfers kijkt, zie ik een trend.”


U kunt het onderzoeksrapport hier downloaden.


Meer informatie over het jaarcongres vindt u op www.parkerenbroodnodig.nl. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel