Nieuws

Parkeergarage als energiecentrale

Student Jurriaan Coomans (TU Delft) heeft de mogelijkheden verkend om bij gebruik van waterstoftechnologie een parkeergarage te gebruiken als energiecentrale.

De waterstof-auto zet feitelijk waterstof om in elektriciteit, die de elektromotor van de auto aandrijft. Als een waterstofmotor draait, komt er alleen water uit de uitlaat. Dat staat toe om de motor te laten draaien tijdens het parkeren. Als je je automotor laat draaien, heb je je eigen energiecentrale.

Als een auto de helft van de tijd geparkeerd staat (4.000 uren per jaar), kunnen circa 15 auto’s per jaar evenveel energie leveren als een windturbine. Met als voordeel dat auto’s ook kunnen draaien als er geen wind is.


Hobbels

Er zijn nog wat hobbels te nemen: de waterstof moet geproduceerd en opgeslagen worden (hoge druk, veiligheid) en het economisch model moet nog geoptimaliseerd (de huidige eerste waterstofauto’s zijn nog duur). De economisch vereiste grootschalige toepassing moet in de maatschappelijke context ingepast worden met een omvattend transitieproces.


Klik hier om meer te lezen over ‘A Car Park Power Plant’.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel