Nieuws

Rotterdam bouwt parkeerplaatsen om tot groene plekken

Dertig bewoners van de Rotterdamse wijk Hoogkwartier laten de auto de komende twee maanden staan. In plaats daarvan maken ze gebruik van verschillende deelmodaliteiten. De vrijgekomen parkeerplaatsen worden tijdelijk omgebouwd tot groene plekken.

De auto laten staan en twee maanden lang alleen gebruikmaken van deelauto’s, deelfietsen en het openbaar vervoer, dat is de bedoeling van de Mobility Challenge. De deelnemers zetten hun auto tijdens de Mobility Challenge in een parkeergarage buiten de wijk. De vrijgekomen parkeerplekken worden tijdelijk omgebouwd tot groene plekken. 

Bewustwording 

Doel van het experiment is om mensen ervan bewust te maken dat invulling van hun mobiliteit ook invloed heeft op de openbare ruimte. Wethouder Judith Bokhove zegt hierover: “Het is een mooi experiment waarin bewoners en gemeente met elkaar samenwerken en leren door te doen en te experimenteren. Juist het enthousiasme uit de wijk is hierbij belangrijk. Bewoners krijgen de kans om mee te denken, nieuwe vormen van mobiliteit uit te proberen en hier ook iets voor terug te krijgen in de vorm van een betere, gezondere leefomgeving.”

Meer ruimte

De Mobility Challenge is een samenwerking tussen Stadslab Hoogkwartier en gemeente Rotterdam. De bewoners gaven aan meer behoefte te hebben openbare ruimte en groen in de wijk. In het Hoogkwartier staan veel auto's voor het merendeel van de dag stil. Die kostbare ruimte kan ook voor veel andere doeleinden gebruikt worden, zo klinkt het. Met het gebruik van deelvervoer ontstaat er meer ruimte. De auto hoeft dan niet meer in de wijk te worden geparkeerd. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel