Nieuws

Groot onderhoud Egelantiersgracht Amsterdam

Gemeente Amsterdam gaat tussen januari en september 2015 de Egelantiersgracht (gehele oneven zijde en de even zijde vanaf de derde Egelantierdwarsstraat tot aan de Prinsengracht) en de Lijnbaansgracht (tussen de Nieuwe Leliestraat en de Egelantiersgracht) opnieuw bestraten en inrichten.


Het werk omvat de herinrichting van de openbare ruimte, inclusief ophoging van de walmuur en vernieuwing van de gasleiding. De uitvoering van het werk is gepland in de periode van maandag 12 januari 2015 tot en met vrijdag 11 september 2015. Tijdens de bouwvakantie (22 juli tot 12 augustus 2015) ligt het werk stil. Bij strenge vorst zullen de werkzaamheden ook stil gelegd worden. In dat geval schuift de planning evenredig mee.
 

Verbod aanmeren boten

In verband met de werkzaamheden wordt de gracht afgesloten voor scheepvaart. Tevens moeten alle boten die aan de Egelantiersgracht liggen, elders aanmeren. Dit wordt twee weken voor de start aangegeven met borden en stickers. Na alle werkzaamheden worden de aanmeerlocaties weer vrij gegeven.

Deel dit artikel