Nieuws

Tijdelijke parkeergarage Nieuwersluisstraat Den Haag

De gemeente Den Haag bouwt een tijdelijke parkeergarage aan de Nieuwersluisstraat. Deze wordt gebouwd om parkeerproblemen in de wijk Oud-Leyenburg tegen te gaan. Eind augustus 2013 is de parkeergarage klaar. Deze wijk komt in totaal ongeveer 500 parkeerplekken te kort. De garage biedt dan plaats aan ongeveer 200 auto's, 6 motoren en 50 fietsen.

Tijdelijke parkeergarage Nieuwersluisstraat Den Haag

Meer parkeerplekken


In de wijk Oud-Leyenburg zijn te weinig parkeerplekken. De gemeente gaat 11 straten anders inrichten waardoor er meer parkeerplekken bij komen. Het anders inrichten van deze straten wordt gecombineerd met het vernieuwen van de riolering in 2013 en 2014. Tijdens deze werkzaamheden zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen in de wijk beschikbaar. Bewoners kunnen daarom gratis gebruik maken van de tijdelijke parkeergarage.

 

Parkeergarage


De parkeergarage, van Ballast Nedam Parking, komt op de plek van het tijdelijke parkeerterrein dat op deze plek werd aangelegd. De garage blijft 5 jaar staan. De gemeente onderzoekt ondertussen de mogelijkheid voor een definitieve garage. Zolang er aan het riool gewerkt wordt in de wijk, is de garage toegankelijk voor bewoners met een parkeervergunning.

 

Als alles klaar is, kost het parkeren in de garage ongeveer € 40 per maand. Op de begane grond komt een stalling voor 50 fietsen. Tijdens de werkzaamheden in de wijk is deze stalling gratis. Bewoners kunnen hierna voor € 7,50 per maand een plek huren in de stalling. Bewoners rond de garage ontvangen hier binnenkort meer informatie over.

 

 

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel