Nieuws

Sfeervolle balkonuitbreiding in hartje Den Haag

Een authentiek en stijlvol appartement, gelegen aan de bruisende Laan van Meerdervoort. De bewoners genieten elke dag van hun fraaie optrekje in hartje Den Haag. Desondanks ontstond al geruime tijd de behoefte aan een uitbreiding van het bestaande balkon. De eigenaren hadden de wens om een deel van de woonkamer bij het balkon te betrekken, zodat er een grotere en deels overdekte buitenruimte zou ontstaan.

Omdat het een appartement betreft en een gedeelte van de woning zou worden omgetoverd tot buitenplaats, moest de vloer duurzaam geïsoleerd en waterdicht afgewerkt worden. Machiel Regtvoort (rayonmanager bij Triflex) vertelt: ‘Bij een portiekflat zitten de woonkamers boven elkaar gesitueerd. Wanneer er dus een gedeelte van de woonkamer wordt omgebouwd tot buitenruimte, is het belangrijk dat deze vloer extra goed geïsoleerd en waterdicht wordt afgewerkt.

Van binnen naar buiten

Speciaal voor deze buitenruimte is er gekozen voor een ophoog- en isolatiesysteem, die zorgt voor een volledig geïsoleerde vloerafwerking. Dit systeem is mechanisch belastbaar door de geïntegreerde drukverdelende plaat. Daarnaast is er gekozen voor een flexibel en scheuroverbruggend afdichtingssysteem. Deze volledig gewapende en naadloze afwerking verlengt de levensduur en beschermt compromisloos tegen beschadiging en weersinvloeden. Middels dit systeem kon er één geheel worden gecreëerd van ‘binnen’ naar het bestaande balkon. BP Management nam dit uitdagende project voor zijn rekening. De klus is middels innoverende oplossingen en nieuwe technieken uitgevoerd door enkel opgeleide deskundigen. 


Door het plaatsen van een nieuwe schuifpui is de woonruimte verkleind. Vervolgens is de bestaande inpandige vloerafwerking verwijderd en zijn de Triflex systemen zowel inpandig als buiten aangebracht. De uitdaging zat hem in het naadloos aansluiten en doorvoeren van een egaal systeem. Na het verwijderen van het originele buitenkozijn is de binnen- en buitenruimte een geheel gemaakt en het vloerveld in zijn geheel afwerkt in de gewenste uitstraling. 

Een behaaglijke buitenruimte

Het balkon is een echte eyecatcher geworden en nodigt uit om ’s zomers lekker lang op te vertoeven. Er is optimaal gebruikt gemaakt van de ruimte en door de juiste aankleding komt het balkon echt tot leven! De bewoners van dit appartement zijn zeer tevreden met het resultaat en maken dan ook veelvuldig gebruik van hun uitgebreide buitenruimte.



Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel