Nieuws

Dordrecht plaatst fietsvlonders in binnenstad

Vanwege het toenemend aantal fietsende bezoekers van Dordrecht, plaatste de gemeente op maandag 12 november verscheidene fietsvlonders in de binnenstad.

Met de fietsvlonder onderzoekt de gemeente of het tekort aan fietsparkeervoorzieningen kan worden opgelost en of fietsers hun rijwiel daadwerkelijk op die locaties parkeren. Dit schrijft de gemeente op haar website. De fietsvlonder biedt plaats aan tien fietsen. De vlonder heeft de grootte van een autoparkeerplaats, die hiermee vervalt. Na enkele maanden evalueert de gemeente of er inderdaad behoefte is aan meer parkeerplekken voor fietsers, of de vlonders op de juiste locaties zijn geplaatst en of er nog voldoende plek overblijft voor het parkeren van de auto. 

Als de vlonder goed gebruikt wordt en er geen grote problemen ontstaan op het gebied van autoparkeren, kan de plek definitief als fietsparkeerplaats worden ingericht. De tijdelijke fietsvlonder kan vervolgens op een andere locatie worden ingezet. 


Het idee van de fietsvlonder is al in meerdere steden toegepast, waaronder in Rotterdam. Daar zijn in een periode van twee jaar tijd 21 parkeervakken omgebouwd naar 105 permanente fietsenstallingen. 

Deel dit artikel