Nieuws

CarTube: ondergrondse tunnels voor auto's

De wereldbevolking groeit snel en steeds meer mensen gaan in grotere steden wonen. Om het straatbeeld niet vol te laten lopen, worden architecten uitgedaagd om met oplossingen te komen. Architectenbureau PLP Architecture uit Londen komt met de CarTube op de proppen.

CarTube is een netwerk van ondergrondse buizen voor auto’s. Door auto’s onder de grond te laten rijden, denkt PLP Architecture de verkeersdoorstroming in steden te verbeteren. Belangrijk onderdeel van de CarTube is het duurzame ontwerp: de motor van de auto wordt uitgeschakeld, waarna het voertuig digitaal wordt voortbewogen in platoons. Op deze manier komen er geen schadelijke stiffen vrij in de buis.

"Next best thing"

PLP Architecture noemt de CarTube “the next best thing since teleportation”. Volgens het Londense architectenbureau kan de verkeerscapaciteit in steden worden verdubbeld dankzij het buizensysteem. Bovendien claimt PLP dat de reistijd met 75 procent korter wordt. Of het interessante idee ooit een standaard wordt, valt te bezien, maar interessant is het zeker.

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel