Nieuws

P+R Maastricht Zuid sluit door te weinig gebruikers

P+R Maastricht Zuid sluit vanaf 29 maart. De reden is dat er te weinig mensen gebruik maken van de P+R. In 2018 werden er 5500 auto’s geparkeerd. Als oorzaak wordt genoemd dat de afstand tussen de snelweg en de P+R te groot zou zijn.

P+R Maastricht Zuid is gelegen in parkeergarage P5 van MECC Maastricht en startte in 2017 als proef voor automobilisten uit het zuiden en oosten van Maastricht om het centrum bereikbaar te houden. Bezoekers en forenzen konden bij P+R Maastricht Zuid gratis parkeren als ze verder reizen naar het centrum met buslijn 1, 5 of 10.

Ruchtbaarheid

Sinds de opening in 2017 is er volgens Maastricht Bereikbaar doorlopend ruchtbaarheid gegeven aan deze P+R-locatie. Dit door onder meer met het inzetten van parkeerguides op drukke dagen en de inzet van Dynamische Route-informatiepanelen (DRIPS) langs de weg. De afstand van de snelweg tot aan de P+R en de afstand tot aan de bushalte blijken te groot. 

Alternatief

Bezoekers en forenzen kunnen gebruik gaan maken van P+R Noord. Parkeren is daar altijd gratis. Huidige gebruikers van P+R Maastricht Zuid krijgen het alternatief om een maand P+R Maastricht Noord gratis uit te proberen. De samenwerkende partners gemeente Maastricht, Provincie Limburg, Maastricht Bereikbaar en Arriva blijven zoeken naar potentieel kansrijke P+R-locaties.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel