Nieuws

Samenwerking DGBC en NL Greenlabel

Dutch Green Building Council (DGBC) en NL Greenlabel hebben tijdens de PROVADA in juni een samenwerkingsverband gesloten. Beide partijen gaan samen optrekken om met NL Greenlabel en duurzaamheidsmethode BREEAM-NL Gebied, gebieden duurzamer te maken.

Dat de Dutch Green Building Council (DGBC) en NL Greenlabel  elkaar tijdens de PROVADA hebben gevonden, is logisch. NL Greenlabel is een duurzaamheidslabel voor een levendige en duurzame buitenruimte. BREEAM-NL Gebied , dat wordt beheerd door de DGBC, beoordeelt een totaal gebied op duurzaamheidsprestatie. Hier hoort uiteraard een duurzame buitenruimte bij.

 

Gebieden groener maken

Annemarie van Doorn van de DGBC over de samenwerking: “Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. En elkaar kunnen inspireren. Een duurzame en levendige buitenruimte draagt bij aan het welbevinden van mensen die in een gebied wonen of werken. We zien het op de Zuidas in Amsterdam. Hier wordt de buitenruimte flink vergroend, met alle positieve effecten die daarmee gepaard gaan. Ik denk dat NL Greenlabel een waardevolle bijdrage kan leveren aan het mooier maken van de buitenruimte in Nederland.”

 

Synergie

Dat is ook de verwachting van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel: "NL Greenlabel is een platform van producenten, leveranciers en groene professionals. We kunnen producten, materialen en planten integraal toetsen op basis van duurzaamheidspaspoorten. Ook zijn we sinds kort in staat om een paspoort op een buitenruimte af te geven en juist dáár zien we de synergie met DGBC en BREEAM-NL. NL Greenlabel denkt door de samenwerking met DGBC een completer aanbod van verduurzaming van de buitenruimte te kunnen realiseren met als gemeenschappelijk doel het verhogen van welzijn en meetbaar maken van de waarde van onder andere groen."

 

Dutch Green Inspiration Center

Recent ging NL Greenlabel ook al de samenwerking aan met Stichting Kasteel Keukenhof met als doel te komen tot een Dutch Green Inspiration Center . Dit zal op het terrein van landgoed Keukenhof in Lisse duurzaam worden ingericht op basis van het gedachtegoed van NL Greenlabel. Het groene inspiratiecentrum bij ‘het mooiste lentepark van de wereld’ moet een visitekaartje van de ‘BV Nederland – groene sector” worden en de meerwaarde van groen demonstreren.

 

Deel dit artikel